elafsqarbgenitrusr

Εταιρικό Profile

Για περισσότερα από 38 χρόνια ο όμιλος ALFA WOOD αποτελεί τη φυσική δύναμη στην βιομηχανία επεξεργασίας ξύλου. “ Φυσική” , γιατί είναι αφοσιωμένη σε ένα μοναδικό δώρο της φύσης, το ξύλο, αλλά και γιατί η πορεία και η εξέλιξη του ομίλου αποκαλύπτουν μία εσωτερική, φυσική ενέργεια που θέτει διαρκώς νέους στόχους και τους υλοποιεί … και “ δύναμη” γιατί σήμερα η ALFA WOOD είναι μία κορυφαία εταιρεία βιομηχανίας επεξεργασίας ξύλου που συμβάλλει ακόμη και στην εθνική ανάπτυξη της οικονομίας.
O όμιλος ΑLFA WOOD χαρακτηρίζεται από την αγάπη στο ξύλο, την ανάπτυξη με σεβασμό στο περιβάλλον, το επιλεγμένο ανθρώπινο δυναμικό, την υψηλή ποιότητα προϊόντων και υπηρεσιών, τις νέες τεχνολογίες, τους φιλόδοξους στόχους και τη μελετημένη στρατηγική.
Οι σύγχρονες εγκαταστάσεις του ομίλου σε Λάρισα, Γρεβενά & Νευροκόπι  καλύπτουν τις ανάγκες τις εγχώριας αγοράς αλλά και του εξωτερικού, παράγοντας τεράστια γκάμα προϊόντων :

προσφέροντας κάθε είδους λύσεις  & εφαρμογές, καλύπτοντας σύνθετες & ειδικές ανάγκες.

Οι όμιλος προωθεί τις  εξαγωγικές δραστηριότητες σε περισσότερες απο 28 χώρες, κυρίως στην Ανατολική Ευρώπη, Μέση Ανατολή, Β. Αφρική &  Αυστραλία, συμβάλλει σημαντικά στην ανάπτυξη της εθνικής οικονομίας.

exports


Καλώς ήρθατε στη φυσική δύναμη της  ALFA WOOD !

Αδαμόπουλος Αντώνης επιχειρηματιας πρόεδρος

Ιστορικό Ομίλου

Mια ιστορία που γράφεται με... επιτυχίες!

Ιδρύεται στη Λάρισα η βιομηχανία επεξεργασίας ξύλου ALFA WOOD Α.Ε.Β.Ε. από τους Αντώνη Αδαμόπουλο και Χρήστο Αγοραστό. Αρχικά, ο κύριος σκοπός της εταιρίας είναι η παραγωγή και η διανομή επίπλων στην τοπική αγορά, με την επωνυμία Α. Αδαμόπουλος - Χ. Αγοραστός Ο.Ε. Από τα πρώτα κιόλας βήματά της, η εταιρία αποκτάει σημαντική αποδοχή και διείσδυση στην αγορά.
Η αξιοσημείωτη πορεία της εταιρίας στην αγορά οδηγεί στην επέκταση της παραγωγής στην επένδυση ινοσανίδας (MDF) και μοριοσανίδας (ΝΟΒΟΠΑΝ) με καπλαμά. Οι εγκαταστάσεις βρίσκονται στο 10o χλμ. Λάρισας - Kοζάνης, σε έκταση 14,874 τμ.
Η «Ο.Ε.» μετατρέπεται σε «Α.Ε. » με την επωνυμία: «ΘΕΣΣΑΛΙΚΗ ΞΥΛΟΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε. ». Παράλληλα, η εταιρία υποδιαιρείται σε δύο λειτουργικά τμήματα: την ALFA WOOD (βιομηχανική επεξεργασία ξύλου), και το ALFA CENTER (έκθεση επίπλου). Αργότερα, το τμήμα ALFA CENTER μετονομάζεται σε ALFA WOOD ΕΠΙΠΛΟ. Σήμερα, το ALFA WOOD ΕΠΙΠΛΟ λειτουργεί ΩΣ κέντρο έκθεσης επίπλων, είναι εγκατεστημένο στον Τύρναβο και καλύπτει μια έκταση 10,000 τμ. Βασικός σκοπός του είναι η πώληση και η διανομή ελληνικών και εισαγόμενων επίπλων στην τοπική αγορά αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα.
Η διαρκώς αυξανόμενη ζήτηση των προϊόντων της εταιρίας έχει σαν αποτέλεσμα την μετεγκατάσταση του παραγωγικού δυναμικού σε υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις 26,600 τμ. σε μια έκταση 42,500 τμ. στη βιομηχανική περιοχή της Λάρισας.
Τον Οκτώβριο του 1999 η εταιρία αποκτάει τη σημερινή της επωνυμία, ALFA WOOD A.E.B.E. Μια γρήγορη ματιά στην πορεία της ALFA WOOD Α.Ε.Β.Ε. από την ίδρυση και τις νέες προκλήσεις, μέχρι το σήμερα, τις επιτυχίες και τους ακόμα υψηλότερους στόχους.
Από τον Αύγουστο του 2000, η ALFA WOOD AEBE συμμετέχει στην βιομηχανία παραγωγής μοριοσανίδας και καπλαμά, της TICHA AD (εισηγμένη στο χρηματιστήριο της Σόφιας) στη Βάρνα, που έκτοτε μετονομάζεται σε ALFA WOOD BULGARIA. Το βιομηχανικό συγκρότημα καλύπτει στεγασμένες επιφάνειες 46,600τμ., σε οικόπεδα συνολικής επιφάνειας 265,000 τμ. Η ALFA WOOD Α.Ε.Β.Ε.επενδύει 7.5 εκατ. δολάρια στην ανακατασκευή των εγκα ταστάσεων αυτοματοποιώντας τις γραμμές παραγωγής με σύγχρονες εφαρμογές υψηλής τεχνολογίας.
Στις 27 Φεβρουαρίου του 2001, η ALFA WOOD Α.Ε.Β.Ε. πιστοποιείται με ISO 9002. Λίγο αργότερα, το Μάιο, κατά τη διάρκεια του προγράμματος «ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ RIS + 2001» η ALFA WOOD Α.Ε.Β.Ε. βραβεύεται από το ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ για την «Καινοτομία στην Παραγωγική Διαδικασία».
Στις αρχές του 2002, στο εργοστάσιο της ΒΙ.ΠΕ εγκαινιάζεται η νέα γραμμή παραγωγής μελαμίνης, καθώς και η γραμμή άτμισης και ξήρανσης φυσικής ξυλείας. Την ίδια χρονιά η εταιρία προχωρά στην ίδρυση επιχείρησης μεταποίησης ξύλου στα Ιωάννινα με την επωνυμία ΞΥΛΟΤΕΧΝΙΚΗ ΗΠΕΙΡΟΥ. Η νέα εταιρία στοχεύει στην αύξηση του μεριδίου αγοράς στην περιφέρεια της Ηπείρου.
Στις 10 Μαΐου του 2003 εγκαινιάζεται στις εγκαταστάσεις του 10oυ χλμ. Λάρισας - Kοζάνης μια νέα πτέρυγα με την επωνυμία ALFA WOOD SHOP. Η ALFA WOOD SHOP δίνει στον τελικό καταναλωτή τη δυνατότητα να αγοράσει οτιδήποτε έχει σχέση με τον εξοπλισμό ενός νέου σπιτιού.
2004 Το Φεβρουάριο του 2004 η ALFA WOOD Α.Ε.Β.Ε. εξαγοράζει την εταιρία «ΠΙΝΔΟΣ Α.Ε.». Η νέα εταιρία που προκύπτει μετονομάζεται σε ALFA WOOD ΠΙΝΔΟΣ Α.Ε.Β.Ε. Σήμερα, η ALFA WOOD ΠΙΝΔΟΣ Α.Ε.Β.Ε. είναι ο μοναδικός παραγωγός MDF στην Ελλάδα, συμβάλλοντας στην τοπική καθώς και στην εθνική ανάπτυξη της οικονομίας.
Nέα υπερσύχρονη γραμμή δαπέδου laminate λειτουργεί στις εγκαταστάσεις των Γρεβενών με αποτέλεσμα την ανάπτυξη της νέας σειράς ALFA FLOORING - Laminate πατώματα που έως τώρα ήταν καθαρά εισαγόμενο προϊόν. Την ίδια περίοδο λειτουργεί νέα μονάδα συρραφής καπλαμά, επεκτείνονται οι χώροι αποθήκευσης των προϊόντων καλύπτοντας πλέον 4.000 τ.μ. αλλά και ιδρύονται νέα ευρύχωρα γραφεία για το ανθρώπινο δυναμικό, εκτάσεως 300 τ.μ.
Ο όμιλος ALFA WOOD εντάσσει την εταιρεία ΜΑΝΤΕΛ ΠΡΟΦΙΛ στην πολυμελή οικογένειά του. Ο όμιλος, προκειμένου να μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της αγοράς και να παράγει και ειδικές κατασκευές, συνεργάζεται με την ΜΑΝΤΕΛ ΠΡΟΦΙΛ, η οποία συνιστά την πρώτη βιομηχανία που καθιέρωσε το επενδεδυμένο προφίλ στην ελληνικό χώρο. Η 30χρονη τεχνογνωσία του ειδικευμένου προσωπικού της ΜΑΝΤΕΛ σε συνδυασμό με τον σύγχρονης τεχνολογίας χώρο παραγωγής και την ισχυρή θέση της ALFA WOOD στον κλάδο, εξασφαλίζουν ανώτερη ποιότητα, άψογη εξυπηρέτηση και αποτελεσματική κάλυψη των αυξανόμενων αναγκών των καταναλωτών.
Ο όμιλος ALFA WOOD Α.Ε.Β.Ε. ανακοινώνει την εξαγορά της εταιρείας “ΣΕΛΜΑΝ Α.Ε.” Η εν λόγω εξαγορά συνιστά το αποτέλεσμα της συνεχούς της συνεχούς αναπτυξιακής πορείας της ALFA WOOD και σηματοδοτεί την έναρξη μιας νέας εποχής για τον κλάδο της βιομηχανίας ξύλου, τόσο στην Ελλάδα όσο και την ευρύτερη Ν.Α. Ευρώπη. Συγκεκριμένα η ALFA WOOD A.E.B.E. προχώρησε στην αγορά συνολικά 25.365.386 μετοχών αντί συνολικού σταθερού τμήματος €11.000.000. Πρόκειται ουσιαστικά για το 72,09% των δικαιωμάτων της “ΣΕΛΜΑΝ Α.Ε.” ποσοστό που δίνει στον όμιλο τον πλήρη έλεγχο της εξαγορασμένης εταιρείας. Πλέον ο όμιλος ALFA WOOD Α.Ε.Β.Ε. και η “ΣΕΛΜΑΝ Α.Ε.” συνεχίζουν τις δραστηριότητές τους με ενωμένες όμως δυνάμεις προκειμένου να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της αγοράς. Μετά από τη Δημόσια πρόταση που κατατέθηκε στο ΧΑΑ η ALFA WOOD κατέχει το ποσοστό 84,83% επί του συνολικού καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της εταιρείας SHELMAN.
Ο όμιλος ALFA WOOD ολοκληρώνει τις νέα κτιριακή επέκταση των γραφείων στη ΒΙ.ΠΕ Λάρισας για τη στέγαση του εμπορικού τμήματος του ομίλου. Χώρος άψογης εξυπηρέτησης των πελατών & συνεργατών του ομίλου.
Ολοκληρώνεται η επένδυση για την παραγωγή post forming (R 2,5) στη ΒΙΠΕ Λάρισας. Η νέα γραμμής παραγωγής λειτουργεί με σύγχρονες εφαρμογές υψηλής τεχνολογίας παρέχοντας ολοκληρωμένες υπηρεσίες στον καταναλωτή. Τη ίδια χρονιά ολοκληρώθηκε η επένδυση για την παραγωγή BEVEL LAMINATE FLOORING, στα Γρεβενά, στην ALFA WOOD PINDOS A.E.B.E.
Ο όμιλος ALFA WOOD κάνει έναρξη υποκαταστήματος αποθήκης στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών Β. Ελλάδας.
Ο όμιλος ALFA WOOD κάνει έναρξη υποκαταστήματος Κέντρου Διανομής Προϊόντων στα Γλυκά Νερά Αττικής για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών.
Ο όμιλος ALFA WOOD επεκτείνει το σύστημα πυρανίχνευσης & πυρόσβεσης στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου στη ΒΙ.ΠΕ Λάρισας.

Αδαμόπουλος Αντώνιος

Εγκαταστάσεις

Σύγχρονες εγκαταστάσεις...
Iσχυρός όμιλος!

Kύριες εγκαταστάσεις του ομίλου
Σήμερα, οι εγκαταστάσεις της ALFA WOOD Α.Ε.Β.Ε. καλύπτουν χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα, είναι τεχνολογικά προηγμένες και διασφαλίζουν προϊόντα υψηλής και σταθερής ποιότητας.


Οι εγκαταστάσεις του ομίλου βρίσκονται:

• Γρεβενά (ALFA WOOD ΠΙΝΔΟΣ) | Παραγωγή MDF - Laminate Δάπεδα
• ΒΙΠΕ Λάρισας (ALFA WOOD ΒΙΠΕ) | Επεγεργασίας Ξυλείας - Μελαμίνης - MDF - Καπλαμάς
• Τύρναβος - Λάρισας |  Κεντρικά Γραφεία - Εκθεσιακός Χώρος
• Νευροκόπι - Δράμα | Παραγωγή Πέλλετ - Μπρικέτα
• Γλυκά Νερά - Αθήνα | Κέντρο Διανομής
• Καλοχώρι - Θεσσαλονίκη| Κέντρο Διανομής
• Βάρνα - Βουλγαρία | Επεξεργασία Καπλάμά - Εμπορικό Τμήμα


Σύγχρονες υποδομές, τεχνολογικά προηγμένες γραμμές παραγωγής, εργοστάσια που παράγουν σε γρήγορους ρυθμούς αλλά σέβονται το περιβάλλον…
Οι εγκαταστάσεις της ALFA WOOD Α.Ε.Β.Ε. καλύπτουν χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα αλλά και τις ανάγκες της αγοράς.

Οικονομικά Στοιχεία

Mια επιτυχημένη πορεία με... αποδεικτικά στοιχεία!

Επειδή η επιτυχία αλλά και η ανάπτυξη μιας εταιρίας "φαίνονται" και στα νούμερα…
 

Η ανάπτυξη, οι σωστές επιλογές, οι κατάλληλες συνεργασίες και επενδύσεις,
η αξιοποίηση των πόρων και του ανθρώπινου δυναμικού…
φαίνονται στα οικονομικά στοιχεία της εταιρίας.

Τα στοιχεία της ALFA WOOD Α.Ε.Β.Ε. επιβεβαιώνουν ότι όλα «βαίνουν άριστα»…

 

Ισολογισμός (Χρήση 2014)
Ισολογισμός (Χρήση 2013)
Ισολογισμός (Χρήση 2012)

 

Πρόσκληση των μετόχων σε τακτική γενική συνέλευση 2019
Πρόσκληση των μετόχων σε τακτική γενική συνέλευση 2017
Πρόσκληση των μετόχων σε έκτακτη γενική συνέλευση 2017
Πρόσκληση των μετόχων σε ετήσια γενική συνέλευση 2016
Πρόσκληση των μετόχων σε ετήσια γενική συνέλευση 2015
Πρόσκληση των μετόχων σε ετήσια γενική συνέλευση 2014
Πρόσκληση των μετόχων σε έκτατη γενική συνέλευση 2013
Πρόσκληση των μετόχων σε ετήσια γενική συνέλευση 2013

Ανθρώπινο Δυναμικό

Η συνεχής ανάπτυξη των ανθρώπων μας ώς τον πιο σημαντικό παράγοντα ανάπτυξης του ομίλου ALFA WOOD και η βελτίωση των γνώσεων και δεξιοτήτων τους βρίσκονται μεταξύ των κεντρικών μας δεσμεύσεων. Παράλληλα, καταβάλλονται συνεχείς προσπάθειες για την υλοποίηση της δέσμευσης μας να παρέχουμε ένα ασφαλές εργασιακό περιβάλλον.

  • Στόχος του ομίλου είναι η προσέλκυση και διατήρηση ικανού ανθρώπινου δυναμικού που θα ενστερνίζεται τις Αξίες και τις Αρχές του και θα συμβάλλει στην εκπλήρωση των στόχων και θα επιδιώκει τη συνέχιση της δυναμικής του πορείας.
  • Η εκπαίδευση και ανάπτυξη των εργαζομένων αποτελούν τα σημαντικότερα «οχήματα» αναβάθμισης του επαγγελματικού επιπέδου των εργαζομένων και κατά συνέπεια του ομίλου. Η συνεχής βελτίωση των επαγγελματικών δεξιοτήτων και γνώσεων των εργαζομένων μέσω της συμμετοχής τους σε πλήθος σεμιναρίων και σε συνδυασμό με την προώθηση της αυτοεκπαίδευσης και της δια βίου μάθησης,  αποτελούν προτεραιότητες του ομίλου ALFA WOOD

Δομή Ομίλου

O όμιλος ALFA WOOD εκπροσωπείται και διοικείται από τους δύο μετόχους τον κύριο Αδαμόπουλο Αντώνιο και τον κύριο Αγοραστό Χρήστο, καθώς και από μία ομάδα έμπειρων στελεχών με πολυετή επιτυχημένη παρουσία και συμμετοχή στην ανάπτυξη της εταιρίας και του ομίλου.

Η δομή του ομίλου ALFA WOOD αντικατοπτρίζει τον πραγματικό χαρακτήρα του ομίλου.
Ενας μεγάλος και ισχυρός όμιλος  με ανθρώπινο χαρακτήρα.
Ανταγωνιστικός αλλά όχι απρόσωπος.

O όμιλος με μια ματιά

alfa wood group domi ksyleia

 

Περιβάλλον

H προστασία του περιβάλλοντος για τον όμιλο ALFA WOOD είναι στρατηγική επιλογή!

Μέριμνα για το Περιβάλλον
Η εταιρική κουλτούρα της ALFA WOOD συνδέεται στενά με την περιβαλλοντική της συνείδηση. Αυτός είναι και ο λόγος που εκμεταλλεύεται ακόμη και τα υποπροϊόντα της, όπως το πριονίδι.
Ο όμιλος καλύπτει το 100% των θερμικών της αναγκών τόσο για την παραγωγή όσο και για τη θέρμανση των εγκαταστάσεων με τη καύση υπολειμμάτων ξυλείας που προέρχονται από την παραγωγική της διαδικασία

Περιβαλλοντική τεχνολογία:
• Στα βιομηχανικά κτίρια της ΒΙΠΕ Λάρισας και των Γρεβενών έχει υιοθετηθεί αρχιτεκτονική για τη χρήση φυσικού φωτός καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας αντί της χρήσεως τεχνητού φωτός
• Έχει υλοποιηθεί η μέγιστη βελτίωση συντελεστή άεργου ισχύος
• Χρήση ανακυκλώσιμου ξύλου
• Συστήματα λεβητοστασίου βιομάζας για την παραγωγή θερμικής ενέργειας
• Εξοικονόμηση κολλητικών ουσιών με χρήση καινοτόμων διαδικασιών - (έμμεσος τρόπος μείωσης φυσικών πόρων και ενέργειας)
• Πλήρη ανάκτηση καυσαερίων
Είναι προφανές ότι σε έναν όμιλο επεξεργασίας ξύλου όπως η ALFA WOOD,, το περιβάλλον προσφέρει την πρώτη ύλη. Η προστασία λοιπόν του περιβάλλοντος είναι μονόδρομος. Είναι στρατηγική επιλογή. Τόσο για το μέλλον της επιχείρησης, όσο και για το μέλλον των επόμενων γενεών.

Agents Needed - Malta, England and Croatia

Agents needed for the countries of Malta, England and Croatia.

 

croatia england malta

 

Individuals or companies must have a long term experience and clientele in dealing with sectors such as raw materials for the furniture industry.
Interested parties, may review the wide range of ALFA WOOD PRODUCTS


 


Contact info:
Mr. Agis Karakostas
email: akarakostas [at] alfawood.gr
 mobile: +30 6958476533 

Κατάλογοι ALFA WOOD

 

επιφάνειες ξύλου, μελαμίνες, ξυλεία, mdf

ALFAWOOD SURFACES

ALFAWOOD INTERIOR DOORS

Δίκτυο Συνεργατών

synergates alfawood

Top

Τα cookies είναι σημαντικά για την εύρυθμη λειτουργία του www.alfawood.gr και την βελτίωση της online εμπειρίας σας. Πατήστε "Αποδοχή Cookies" για να συνεχίσετε