elafsqarbgenitrusr

Ιστορικό Ομίλου

Mια ιστορία που γράφεται με... επιτυχίες!

Ιδρύεται στη Λάρισα η βιομηχανία επεξεργασίας ξύλου ALFA WOOD Α.Ε.Β.Ε. από τους Αντώνη Αδαμόπουλο και Χρήστο Αγοραστό. Αρχικά, ο κύριος σκοπός της εταιρίας είναι η παραγωγή και η διανομή επίπλων στην τοπική αγορά, με την επωνυμία Α. Αδαμόπουλος - Χ. Αγοραστός Ο.Ε. Από τα πρώτα κιόλας βήματά της, η εταιρία αποκτάει σημαντική αποδοχή και διείσδυση στην αγορά.
Η αξιοσημείωτη πορεία της εταιρίας στην αγορά οδηγεί στην επέκταση της παραγωγής στην επένδυση ινοσανίδας (MDF) και μοριοσανίδας (ΝΟΒΟΠΑΝ) με καπλαμά. Οι εγκαταστάσεις βρίσκονται στο 10o χλμ. Λάρισας - Kοζάνης, σε έκταση 14,874 τμ.
Η «Ο.Ε.» μετατρέπεται σε «Α.Ε. » με την επωνυμία: «ΘΕΣΣΑΛΙΚΗ ΞΥΛΟΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε. ». Παράλληλα, η εταιρία υποδιαιρείται σε δύο λειτουργικά τμήματα: την ALFA WOOD (βιομηχανική επεξεργασία ξύλου), και το ALFA CENTER (έκθεση επίπλου). Αργότερα, το τμήμα ALFA CENTER μετονομάζεται σε ALFA WOOD ΕΠΙΠΛΟ. Σήμερα, το ALFA WOOD ΕΠΙΠΛΟ λειτουργεί ΩΣ κέντρο έκθεσης επίπλων, είναι εγκατεστημένο στον Τύρναβο και καλύπτει μια έκταση 10,000 τμ. Βασικός σκοπός του είναι η πώληση και η διανομή ελληνικών και εισαγόμενων επίπλων στην τοπική αγορά αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα.
Η διαρκώς αυξανόμενη ζήτηση των προϊόντων της εταιρίας έχει σαν αποτέλεσμα την μετεγκατάσταση του παραγωγικού δυναμικού σε υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις 26,600 τμ. σε μια έκταση 42,500 τμ. στη βιομηχανική περιοχή της Λάρισας.
Τον Οκτώβριο του 1999 η εταιρία αποκτάει τη σημερινή της επωνυμία, ALFA WOOD A.E.B.E. Μια γρήγορη ματιά στην πορεία της ALFA WOOD Α.Ε.Β.Ε. από την ίδρυση και τις νέες προκλήσεις, μέχρι το σήμερα, τις επιτυχίες και τους ακόμα υψηλότερους στόχους.
Από τον Αύγουστο του 2000, η ALFA WOOD AEBE συμμετέχει στην βιομηχανία παραγωγής μοριοσανίδας και καπλαμά, της TICHA AD (εισηγμένη στο χρηματιστήριο της Σόφιας) στη Βάρνα, που έκτοτε μετονομάζεται σε ALFA WOOD BULGARIA. Το βιομηχανικό συγκρότημα καλύπτει στεγασμένες επιφάνειες 46,600τμ., σε οικόπεδα συνολικής επιφάνειας 265,000 τμ. Η ALFA WOOD Α.Ε.Β.Ε.επενδύει 7.5 εκατ. δολάρια στην ανακατασκευή των εγκα ταστάσεων αυτοματοποιώντας τις γραμμές παραγωγής με σύγχρονες εφαρμογές υψηλής τεχνολογίας.
Στις 27 Φεβρουαρίου του 2001, η ALFA WOOD Α.Ε.Β.Ε. πιστοποιείται με ISO 9002. Λίγο αργότερα, το Μάιο, κατά τη διάρκεια του προγράμματος «ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ RIS + 2001» η ALFA WOOD Α.Ε.Β.Ε. βραβεύεται από το ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ για την «Καινοτομία στην Παραγωγική Διαδικασία».
Στις αρχές του 2002, στο εργοστάσιο της ΒΙ.ΠΕ εγκαινιάζεται η νέα γραμμή παραγωγής μελαμίνης, καθώς και η γραμμή άτμισης και ξήρανσης φυσικής ξυλείας. Την ίδια χρονιά η εταιρία προχωρά στην ίδρυση επιχείρησης μεταποίησης ξύλου στα Ιωάννινα με την επωνυμία ΞΥΛΟΤΕΧΝΙΚΗ ΗΠΕΙΡΟΥ. Η νέα εταιρία στοχεύει στην αύξηση του μεριδίου αγοράς στην περιφέρεια της Ηπείρου.
Στις 10 Μαΐου του 2003 εγκαινιάζεται στις εγκαταστάσεις του 10oυ χλμ. Λάρισας - Kοζάνης μια νέα πτέρυγα με την επωνυμία ALFA WOOD SHOP. Η ALFA WOOD SHOP δίνει στον τελικό καταναλωτή τη δυνατότητα να αγοράσει οτιδήποτε έχει σχέση με τον εξοπλισμό ενός νέου σπιτιού.
2004 Το Φεβρουάριο του 2004 η ALFA WOOD Α.Ε.Β.Ε. εξαγοράζει την εταιρία «ΠΙΝΔΟΣ Α.Ε.». Η νέα εταιρία που προκύπτει μετονομάζεται σε ALFA WOOD ΠΙΝΔΟΣ Α.Ε.Β.Ε. Σήμερα, η ALFA WOOD ΠΙΝΔΟΣ Α.Ε.Β.Ε. είναι ο μοναδικός παραγωγός MDF στην Ελλάδα, συμβάλλοντας στην τοπική καθώς και στην εθνική ανάπτυξη της οικονομίας.
Nέα υπερσύχρονη γραμμή δαπέδου laminate λειτουργεί στις εγκαταστάσεις των Γρεβενών με αποτέλεσμα την ανάπτυξη της νέας σειράς ALFA FLOORING - Laminate πατώματα που έως τώρα ήταν καθαρά εισαγόμενο προϊόν. Την ίδια περίοδο λειτουργεί νέα μονάδα συρραφής καπλαμά, επεκτείνονται οι χώροι αποθήκευσης των προϊόντων καλύπτοντας πλέον 4.000 τ.μ. αλλά και ιδρύονται νέα ευρύχωρα γραφεία για το ανθρώπινο δυναμικό, εκτάσεως 300 τ.μ.
Ο όμιλος ALFA WOOD εντάσσει την εταιρεία ΜΑΝΤΕΛ ΠΡΟΦΙΛ στην πολυμελή οικογένειά του. Ο όμιλος, προκειμένου να μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της αγοράς και να παράγει και ειδικές κατασκευές, συνεργάζεται με την ΜΑΝΤΕΛ ΠΡΟΦΙΛ, η οποία συνιστά την πρώτη βιομηχανία που καθιέρωσε το επενδεδυμένο προφίλ στην ελληνικό χώρο. Η 30χρονη τεχνογνωσία του ειδικευμένου προσωπικού της ΜΑΝΤΕΛ σε συνδυασμό με τον σύγχρονης τεχνολογίας χώρο παραγωγής και την ισχυρή θέση της ALFA WOOD στον κλάδο, εξασφαλίζουν ανώτερη ποιότητα, άψογη εξυπηρέτηση και αποτελεσματική κάλυψη των αυξανόμενων αναγκών των καταναλωτών.
Ο όμιλος ALFA WOOD Α.Ε.Β.Ε. ανακοινώνει την εξαγορά της εταιρείας “ΣΕΛΜΑΝ Α.Ε.” Η εν λόγω εξαγορά συνιστά το αποτέλεσμα της συνεχούς της συνεχούς αναπτυξιακής πορείας της ALFA WOOD και σηματοδοτεί την έναρξη μιας νέας εποχής για τον κλάδο της βιομηχανίας ξύλου, τόσο στην Ελλάδα όσο και την ευρύτερη Ν.Α. Ευρώπη. Συγκεκριμένα η ALFA WOOD A.E.B.E. προχώρησε στην αγορά συνολικά 25.365.386 μετοχών αντί συνολικού σταθερού τμήματος €11.000.000. Πρόκειται ουσιαστικά για το 72,09% των δικαιωμάτων της “ΣΕΛΜΑΝ Α.Ε.” ποσοστό που δίνει στον όμιλο τον πλήρη έλεγχο της εξαγορασμένης εταιρείας. Πλέον ο όμιλος ALFA WOOD Α.Ε.Β.Ε. και η “ΣΕΛΜΑΝ Α.Ε.” συνεχίζουν τις δραστηριότητές τους με ενωμένες όμως δυνάμεις προκειμένου να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της αγοράς. Μετά από τη Δημόσια πρόταση που κατατέθηκε στο ΧΑΑ η ALFA WOOD κατέχει το ποσοστό 84,83% επί του συνολικού καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της εταιρείας SHELMAN.
Ο όμιλος ALFA WOOD ολοκληρώνει τις νέα κτιριακή επέκταση των γραφείων στη ΒΙ.ΠΕ Λάρισας για τη στέγαση του εμπορικού τμήματος του ομίλου. Χώρος άψογης εξυπηρέτησης των πελατών & συνεργατών του ομίλου.
Ολοκληρώνεται η επένδυση για την παραγωγή post forming (R 2,5) στη ΒΙΠΕ Λάρισας. Η νέα γραμμής παραγωγής λειτουργεί με σύγχρονες εφαρμογές υψηλής τεχνολογίας παρέχοντας ολοκληρωμένες υπηρεσίες στον καταναλωτή. Τη ίδια χρονιά ολοκληρώθηκε η επένδυση για την παραγωγή BEVEL LAMINATE FLOORING, στα Γρεβενά, στην ALFA WOOD PINDOS A.E.B.E.
Ο όμιλος ALFA WOOD κάνει έναρξη υποκαταστήματος αποθήκης στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών Β. Ελλάδας.
Ο όμιλος ALFA WOOD κάνει έναρξη υποκαταστήματος Κέντρου Διανομής Προϊόντων στα Γλυκά Νερά Αττικής για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών.
Ο όμιλος ALFA WOOD επεκτείνει το σύστημα πυρανίχνευσης & πυρόσβεσης στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου στη ΒΙ.ΠΕ Λάρισας.

Αδαμόπουλος Αντώνιος

Κατάλογοι ALFA WOOD

 

επιφάνειες ξύλου, μελαμίνες, ξυλεία, mdf

ALFAWOOD SURFACES

ALFAWOOD INTERIOR DOORS

Δίκτυο Συνεργατών

synergates alfawood

Top

Τα cookies είναι σημαντικά για την εύρυθμη λειτουργία του www.alfawood.gr και την βελτίωση της online εμπειρίας σας. Πατήστε "Αποδοχή Cookies" για να συνεχίσετε