Δελτία Τύπου

Παρουσίαση της Alfa Wood Group στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

3

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ALFA WOOD GROUP ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Η Alfa Wood Group την Πέμπτη 30 Μαρτίου είχε την χαρά και την τιμή να παραβρίσκεται στην εκδήλωση ορκωμοσίας και ημέρας καριέρας αποφοίτων των Προγραμμάτων Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Δασολογίας, Επιστημών Ξύλου & Σχεδιασμού, Π.Σ Σχεδιασμού & Τεχνολογίας Ξύλου και Επίπλου, στις εγκαταστάσεις του τμήματος στην Καρδίτσα.

Οι απόφοιτοι μετά την ορκωμοσία τους, είχαν την ευκαιρία στην ημέρα καριέρας που διοργανώθηκε από το Πανεπιστήμιο, να έρθουν σε επαφή με τον όμιλο Alfa Wood Group και να γνωρίσουν τις δραστηριότητες της μεγαλύτερης βιομηχανίας ξύλου στην Ελλάδα.

Στην παρουσίαση έγινε αναφορά στα προϊόντα που παράγει ο όμιλος και στην εφαρμογή τους αλλά και στην κυκλική οικονομία, όπου όλα τα υποπροϊόντα της επεξεργασίας του ξύλου χρησιμοποιούνται για την παραγωγή ενέργειας από βιομάζα.

Για τους απόφοιτους που είναι έτοιμοι να αρχίσουν την επαγγελματική τους καριέρα είναι πολύ σημαντική η επαφή με τον όμιλο και τους εκπροσώπους του. Η Alfa Wood Group που διατηρεί την ηγετική της θέση στον κλάδο εδώ και πολλά χρόνια, έχει προγραμματίσει σε βάθος διετίας μεγάλα επενδυτικά σχέδια συνολικού ύψους 45 εκ. ευρώ. Μερικά από αυτά είναι η επένδυση νέας γραμμής παραγωγής ειδικών διακοσμητικών επιφανειών και η κατασκευή του τέταρτου σταθμού παραγωγής ρεύματος από βιομάζα ισχύς 1MW.

Ο όμιλος υποστηρίζει νέους ανθρώπους , τους συνδέει με τον παραγωγικό ιστό και τους παρέχει άρτια εκπαίδευση.

Στην εκδήλωση έδωσαν το « παρών» ο Αντιπρύτανης Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας κ. Ιωάννης Θεοδωράκης, ο Πρόεδρος Τμήματος Δασολογίας, Επιστημών Ξύλου & Σχεδιασμού κ. Ιωάννης Παπαδόπουλος, οι κύριοι καθηγητές: Γιώργος Νταλός, Μιχάλης Σκαρβέλης και Μιχάλης Βραχνάκης.

Ευχόμαστε σε όλους τους απόφοιτους καλή σταδιοδρομία.