Δελτία Τύπου

Βασιλόπιτα έκοψε η Elpan Κομοτηνής

Στ. Αγοραστός: Ήδη απασχολούμε 45 εργαζομένους, στόχος οι 100!!!

elpan-kopi-pitas-komotini-agorastos-stelios

Βασιλόπιτα έκοψε η διοίκηση, Κος Αδαμόπουλος και Κος Αγοραστός, εργαζόμενοι και συνεργάτες στο «Αρνεμούσι», ευελπιστώντας να είναι η πρώτη, από τις  πολλές γιορτές που θα ακολουθήσουν.

Ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Alfa Wood Group κος Αγοραστός Στέλιος,  γνωστοποιεί τα ορόσημα για την πλήρη επαναλειτουργία του εργοστασίου.

Η διοίκηση και οι εργαζόμενοι καταβάλουν κάθε προσπάθεια, ώστε το εργοστάσιο της πρώην Shelman, νυν ELPAN, στη Βιομηχανική Περιοχή Κομοτηνής, να τεθεί σε πλήρη λειτουργία. Τους τελευταίους μήνες γίνονται όλες οι αναγκαίες προπαρασκευαστικές εργασίες, προκειμένου να τεθεί σε πλήρη λειτουργία η μονάδα.

Διοίκηση, εργαζόμενοι και συνεργάτες είχαν την ευκαιρία, να κάνουν ένα μικρό διάλειμμα από την εργασία και να βρεθούν σε συνεστίαση το βράδυ της περασμένης Παρασκευής στο εστιατόριο «Αρνεμούσι» Κομοτηνής, για την πρώτη κοπή βασιλόπιτας του εργοστασίου υπό τη νέα του διοίκηση, με την ευχή να είναι η πρώτη από τις πολλές εκδηλώσεις που θα ακολουθήσουν. Παρόντες μεταξύ άλλων ήταν ο δικηγόρος-συνήγορος των πρώην εργαζομένων Γιώργος Κυμπαρίδης, ο βουλευτής Ροδόπης Ιλχάν Αχμέτ και ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρο-πρώην εργαζόμενος της Shelman Γιώργος Χατζηαθανασίου. Και οι τρεις τους τα τελευταία χρόνια εργάστηκαν με στόχο την επαναλειτουργία του εργοστασίου.Το νέο εργοστάσιο φέρει το όνομα ELPAN και λειτουργεί υπό τη διοίκηση της Alfa Wood Group, που ήταν παρούσα στην εκδήλωση, μεταφέροντας ευχές στους εργαζομένους αλλά και το δημόσιο ευχαριστώ της, για τη σκληρή δουλειά όλου του προσωπικού τους πρώτους μήνες επαναλειτουργίας, παρά τα εμπόδια που εμφανίστηκαν.

Χρονοδιάγραμμα για την πλήρη επαναλειτουργία

Για τα ορόσημα μέχρι την πλήρη επαναλειτουργία του εργοστασίου, τις θέσεις εργασίας που αυτό προσφέρει κι άλλα στοιχεία κοινού ενδιαφέροντος, ενημέρωσε στην εκδήλωση ο κος Στέλιος Αγοραστός, αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Alfa Wood Group – Βιομηχανίας Επεξεργασίας Ξύλου.

Όπως έκανε γνωστό,  ήδη έχει ξεκινήσει η πρώτη γραμμή εμποτισμού φιλμ μελαμίνης. Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η συντήρηση των μηχανημάτων της βιομηχανικής μονάδας,. «Είμαστε σε πάρα πολύ καλό στάδιο, και σύντομα θα πραγματοποιηθούν οι πρώτες δοκιμές» δήλωσε.

Θέσεις εργασίας και προσδοκίες

Αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με τον κο Αγοραστό, το εργοστάσιο απασχολεί περίπου σαράντα πέντε άτομα, ενώ στόχος είναι να φτάσει στους εκατό. Από τους εργαζομένους που ήδη προσλήφθηκαν 20-25 είναι της πρώην Shelman, ενώ η διοίκηση της Alfa Wood Group έχει κάνει κρούση σε όσους εργάζονταν παλιά στη Shelman, εάν επιθυμούν να εργαστούν υπό τη νέα διοίκηση.
Καθημερινά ενισχύεται το έμψυχο δυναμικό στο εργοστάσιο της Κομοτηνής με νέους εργαζομένους, ενώ υπάρχουν και θέσεις υψηλής εξειδίκευσης.

Και η παραγωγή ενέργειας στους στόχους

Ο Όμιλος Alfa Wood Group λειτουργεί, επίσης, εργοστάσια σε Λάρισα και Γρεβενά, τα οποία θα συνεργάζονται με το εργοστάσιο της ΒΙΠΕ Κομοτηνής, ενώ έμφαση θα δοθεί σε παραγωγή υλικών για κάλυψη της εγχώριας αγοράς, ώστε να περιοριστούν οι εισαγωγές. Τέλος, η Alfa Wood Group στο εργοστάσιο της Κομοτηνής, όπως επιβεβαίωσε ο Στέλιος Αγοραστός, στοχεύει επίσης να παράξει ρεύμα από βιομάζα και από ηλιακά πάνελ συνολικά 6 μεγαβάτ.

*Η συνέντευξη και το δελτίο εκδόθηκε από το Δικτυακό τόπος xronos.gr

Δείτε όλη την συνέντεξη εδω