Δελτία Τύπου

Επίσκεψη του τμήματος Τεχνικών Δασικής Προστασίας του ΙΕΚ Γρεβενών στις εγκαταστάσεις της ΑLFA WOOD GROUP στα Γρεβενά

Triangle

Επίσκεψη του τμήματος Τεχνικών Δασικής Προστασίας του ΙΕΚ Γρεβενών στις εγκαταστάσεις του ομίλου ΑLFA WOOD στα Γρεβενά

Την Τετάρτη 23-03-2022 το τμήμα τεχνικών δασικής προστασίας του ΙΕΚ Γρεβενών επισκέφθηκε το εργοστάσιο της ΑLFA WOOD GROUP στις εγκαταστάσεις των Γρεβενών. Οι φοιτητές ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις παραγωγής και ενημερώθηκαν για τα προϊόντα & τις διαδικασίες παραγωγής ΑLFA WOOD GROUP.

Επιπλέον είχαν την δυνατότητα να δουν από κοντά την προστιθέμενη αξία που μπορεί να λάβει η ξυλώδης ύλη που παράγουν τα ελληνικά δάση και οι ευκαιρίες που δημιουργούνται μέσα από την ορθολογική αυτών διαχείριση προκειμένου να παράγονται ανταγωνιστικά προϊόντα που διατίθενται όχι μόνο στην εγχώρια αλλά και στην παγκόσμια αγορά.

H υπεύθυνη εκπαιδευτικός του τμήματος κα Ειρήνη Ντάνα, σε συνεργασία με τα στελέχη της επιχείρησης κo Aπόστολο Κουμπούρα και κο Αλέκο Ντούνα ανέλαβαν την ξενάγηση των σπουδαστών, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν και για τα πλεονεκτήματα της προστασίας του περιβάλλοντος, την ανακύκλωση των υπολειμμάτων ξύλου, τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας , την αειφόρα & βιώσιμη δασοκομία & γενικά τα οφέλη της κυκλικής οικονομίας.