Press Releases

Visit of Bakoyannis school students to the facilities of ALFA WOOD GROUP

5

Επίσκεψη μαθητών του σχολείου Μπακογιάννη στις εγκαταστάσεις της ALPHA WOOD GROUP

Η Alfa Wood Group είχε την χαρά να ξεναγήσει στις εγκαταστάσεις της, στη ΒΙΠΕ Λάρισας, τους μαθητές του τμήματος Γ3 του Γυμνασίου Μπακογιάννη.

Οι μαθητές στα πλαίσια του Εργαστηρίου Δεξιοτήτων Επαγγελματικού Προσανατολισμού είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά μια μεγάλη βιομηχανική μονάδα επεξεργασίας ξύλου.

Οι μαθητές ξεκίνησαν την επίσκεψη τους με μια γενική ενημέρωση για τον όμιλο Alfa Wood Group, την πορεία και τη φιλοσοφία του. Ακολούθησε παρουσίαση και ανάλυση των προϊόντων που παράγονται.

Στη συνέχεια, επισκέφθηκαν τους χώρους του εργοστασίου, τηρώντας όλα τα μέτρα ασφαλείας. Ξεναγήθηκαν στην γραμμή παραγωγής, στο τμήμα ελέγχου, στο τμήμα έρευνας και ανάπτυξης όπου γίνεται ο σχεδιασμός των νέων προϊόντων, καθώς και στους χώρους αποθήκευσης των πρώτων υλών και των παραγόμενων προϊόντων. Είχαν την ευκαιρία να εξοικειωθούν, με τη βιομηχανική παραγωγή, τη λειτουργία και το εργασιακό περιβάλλον ενός εργοστασίου.

Η παρακολούθηση όλων των σταδίων παραγωγής αλλά και η ενημέρωση για τις υπόλοιπες ειδικότητες που χρειάζονται για την λειτουργία μιας εταιρείας και τη συνέργεια που έχουν διαφορετικά επαγγέλματα μεταξύ τους, όπως το νομικό τμήμα, το τμήμα προμηθειών και μάρκετινγκ και ειδικότητες όπως οικονομολόγοι, λογιστές, σχεδιαστές ξύλου, ξυλουργοί, κ.α. έδωσαν στα παιδιά αφορμές προβληματισμού για τη διαμόρφωση των μελλοντικών αποφάσεων για τις σπουδές τους, τις επαγγελματικές επιλογές που ανοίγονται μπροστά τους και τη σύγχρονη αγορά εργασίας.

Τον ρόλο των εισηγητών ανέλαβαν έμπειρα στελέχη από διάφορους τομείς δραστηριοτήτων της Alfa Wood Group, που συζήτησαν με τους μαθητές και απάντησαν στις ερωτήσεις τους.

Ευελπιστούμε ότι η ξενάγηση στην Alfa Wood Group αποτέλεσε τροφή σκέψης και αναζήτησης μελλοντικών τους επαγγελματικών δρόμων & προσανατολισμού. Ευχόμαστε σε όλους τους μαθητές καλή πρόοδο & επίτευξη των στόχων τους!!!