Δελτία Τύπου

Ασκήσεις ετοιμότητας της ΔΙ.Π.Υ.Ν. Γρεβενών στην Alfa Wood Group

askisi-pirosvestiki-alfawood-group-grevena

Στις 29 Νοεμβρίου ο όμιλος Alfa Wood Group υποδέχτηκε τη ΔΙ.Π.Υ.Ν. Γρεβενών στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου της, στο 7οχλμ Γρεβενών – Μαυραναίων, για τη διεξαγωγή ασκήσεων.

 Τα σενάρια των ασκήσεων αφορούσαν την αντιμετώπιση πυρκαγιάς και τον απεγκλωβισμό τραυματισμένου ατόμου, σε πραγματικό χρόνο, με την κινητοποίηση των εργαζόμενων του εργοστασίου & της Πυροσβεστικής Ν. Γρεβενών.

Οι ασκήσεις ήταν πετυχημένες και διεξήχθησαν σε συνθήκες  προσομοίωσης πυρκαγιάς. Πραγματοποιήθηκαν με την παρουσία των κ.κ Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, Αρχιπύραρχου  Π.Σ. κ. Κωνσταντίνο Τσαλίκη, τον υποδιοικητή της ΠΥ Γρεβενών κ. Παπαδόπουλο Χαράλαμπο – Αντιπύραρχο, τον Γενικό Δ/ντη εργοστασίων κο Αθ. Γρηγοριάδη & τον Δ/ντη του εργοστασίου Μαυραναίων, κο Απ. Κουμπούρα.

Η πυρκαγιά σε εργοστασιακούς χώρους  δημιουργεί συχνά αυξημένα  και σοβαρά προβλήματα, ξαφνιάζοντας πολλές φορές με την σφοδρότητά τους. Γι’ αυτό έχει σημασία η συστηματική πρόληψη και η προετοιμασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

 «Οι υπεύθυνοι του ομίλου ευχήθηκαν να υπάρχουν σωστές και άρτιες  δυνάμεις καταστολής που θα συνδράμουν άμεσα & αποτελεσματικά, όπου παρίσταται ανάγκη».