Νέα Προϊόντα

Marquetry: L’arte Del Legno & Intarsio By Alfawood

Living room interior have cabinet for tv in cement room with con

L’arte Del Legno & Intarsio By Alfawood

Larte del legno by alfawood

Η AlfaWood για ακόμη μια φορά αφουγκράζεται τις τάσεις του σήμερα και καινοτομεί με τη νέα σειρά L’arte del legno 2023. H νέα collection λανσάρει την παραδοσιακή τεχνοτροπία στον τομέα του καπλαμά, όπου ο όμιλος με μεγάλη εμπειρία παρουσιάζει μία γκάμα σχεδίων μαρκετερί, που αποτελούνται από το σύμπλεγμα γεωμετρικών σχημάτων φυσικού καπλαμά και δημιουργούν την ανεπαίσθητη ψευδαίσθηση κίνησης με τρισδιάστατα μοτίβα. Ο σωστός αρχικός σχεδιασμός αποτυπώνεται στην τελική υλοποίηση του με χειροποίητο τρόπο. Το αποτέλεσμα αποζημιώνει με την αισθητική του τελειότητα και την χειρονακτική του αξία.

Τα σχέδια εμπνέονται από την όμορφη γεωμετρία συνδυάζοντας χρώματα φυσικού ξύλου σε δισδιάστατο επίπεδο. Στις επιφάνειες αποτυπώνονται απλές, γεωμετρικές μορφές, που αποδομούνται με περιστροφή ή μερική διαγραφή και οργανώνονται στο ανάπτυγμά τους. Με αυτό τον τρόπο ο θεατής βρίσκεται σε «διαλογική» σχέση με το σχέδιο, καθώς η οπτική του το τοποθετεί στον χώρο.

Τα μοτίβα που ακολουθούν έχουν αρκετές εφαρμογές όπως:

  • Κατασκευή επίπλων (τραπεζαρίες, μπουφέδες, επιφάνειες τραπεζιών κ.α.)
  • Πόρτες εσωτερικού χώρου
  • Προσόψεις ερμαρίων
  • Επενδύσεις τοίχων
  • Ειδικές κατασκευές: όπως κεφαλάρι κρεβατιού, σκάλες, πίνακες, όργανα μουσικής κ.α.

ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ: 3050 x1220mm & 2440 x1220mm

Intarsio by alfawood

Η συλλογή Intarsio αποτελεί την κατηγορία των χειροποίητων μαρκετερί σε διάφορες ποιότητες καπλαμά και σχέδια, με επίκεντρο την απλότητα, τις λιτές γραμμές και την ανάδειξη της φυσικής ομορφιάς του ξύλου.
Μία collection που αντιπροσωπεύει κλασικά σχέδια της παραδοσιακής διακοσμητικής τέχνης του μαρκετερί. Με σχολαστική επιλογή του φυσικού καπλαμά και το σωστό σχεδιασμό, εστιάζοντας ιδιαίτερα στα νερά του ξύλου, αναδεικνύεται το επιθυμητό χειροποίητο σχέδιο.
Η τέχνη του μαρκετερί απαιτεί φαντασία και μεράκι, στοιχεία τα οποία διαθέτει το ανθρώπινο δυναμικό του ομίλου Alfa Wood Group και μαζί σας μπορεί να σχεδιάσει ευφάνταστα σχέδια με τις δικές σας επιλογές καπλαμάδων.

Το μαρκετερί έχει πάρα πολλές εφαρμογές και χρήσεις, ως διακοσμητική επένδυση σε:

  • Κατασκευή επίπλων (τραπεζαρίες, μπουφέδες, επιφάνειες τραπεζιών κ.α.)
  • Πόρτες εσωτερικού χώρου
  • Προσόψεις ερμαρίων
  • Επενδύσεις τοίχων
  • Eιδικές κατασκευές: όπως κεφαλάρι κρεβατιού, σκάλες, πίνακες, όργανα μουσικής κ.α.
Κατασκευάζονται κατά παραγγελία σχέδια με ειδικές διαστάσεις.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Στο παρακάτω link μπορείτε να κατεβάσετε το νέο κατάλογο ALFA XILO.

https://alfawood.gr/LARTE-DEL-LEGNO