Press Releases

Visit of the University of Thessaly to Alfa Wood Group facilities

2

Επίσκεψη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στις εγκαταστάσεις της Alpha Wood Group

Οι φοιτητές του τμήματος Δασολογίας, Επιστημών Ξύλου & Σχεδιασμού, είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν τις εγκαταστάσεις της Alfa Wood Group και να παρακολουθήσουν από κοντά την παραγωγική διαδικασία, σε μια από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες επεξεργασίας ξύλου στην Ελλάδα.

Οι φοιτητές και οι καθηγητές τους ξεναγήθηκαν στους χώρους του εργοστασίου, τηρώντας όλα τα μέτρα ασφαλείας. Παρακολούθησαν από κοντά τις γραμμές παραγωγής πορτών, πάγκων και μελαμίνης, είδαν τους χώρους αποθήκευσης των πρώτων υλών και το τμήμα σχεδιασμού των νέων προϊόντων.

Είχαν επίσης την δυνατότητα να επισκεφτούν την μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και να ενημερωθούν για την κυκλική οικονομία και την ανακύκλωση της υπολειμματικής βιομάζας και ξύλου, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί για την παραγωγή πράσινης ενέργειας (θερμότητας και ηλεκτρικής ενέργειας).

Πολύτιμες πληροφορίες για τον σχεδιασμό, την επεξεργασία και την εφαρμογή των πρώτων υλών, συμπλήρωσαν τις επιστημονικές τους γνώσεις και βοήθησαν στο να έχουν μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα για το επάγγελμα που επέλεξαν να ακολουθήσουν.

Τους φοιτητές συνόδευσαν, ο πρόεδρος του Τμήματος Δασολογίας, Επιστημών και Σχεδιασμού, κ. Παπαδόπουλος Ιωάννης, ο καθηγητής κ. Ασπρίδης Γεώργιος και η υποψήφια Διδάκτωρ κα. Αικατερίνη Λιακοπούλου.